Marathon konac

Marathon konac za vez


MARATHON je jedan od sigurno najprodavanijih konaca za vez na svetu i vrlo visoko se kotira u svetu vezioničarstva. Nastao je kao kombinacija umetnosti i nauke. Svaki kalem konca proizveden u fabrici Marathon ima ostvarenu ISO 9001 i EKO -TEX AKREDITACIJU.

Bilo da se odlučite za viskozu ili polyester ovaj vrhunski konac će izaći u susret svim vašim očekivanjima.

U svet vezioničarstva ušli smo pre petnaest godina nudeći MARATHON konac, ostali smo verni ovom vrhunskom brendu pa i osnova imena naše firme je MARATHON.

Odlikovan je i sertifikovan mnogim međunarodnim priznanjima za kvalitet, postojanost, kvalitet boje, adekvatnu čvrstinu pa stoga izborom ovog konca sigurno nećete doći u neprijatnosti do kojih se dolazi korišćenjem neproverenih brendova.

Iako je svetska kriza dovela i diktirala pomeranje proizvodnje mnogih poznatih brendova konca u Kinu, MARATHON konci se i dalje kompletno proizvode u našoj fabrici u Koreji i stoga i dalje zadržavaju stabilni kvalitet.

Vaše je pravo, a i obaveza da se informišete gde je konac koji koristite proizveden i podleže li već ranije dobijenim sertifikatima.
Biće nam zadovoljstvo da vam dostavimo sertifikate porekla i kvaliteta MARATHON konca za vez.

Marathon konac za vezMarathon konac

Viskozni konac


MARATHON Viskozni konac 120d/2 je u celosti napravljen od prirodnih sirovina .

U kombinaciji sa kvalitetnim donjim koncem i ostalim materijalima koji učestvuju u vezu daje vrhunske rezultate.

Obzirom da se pere na 95 stepeni C preporučujemo ga za vez na svim materijalima osim na koži, i odeći i predmetima koji se svakodnevno peru ili tretiraju teškim deterdžentima.

Marathon - Viskozni konacViskozni konac – Marathon

U našoj ponudi i na lageru se nalazi preko 200 boja iz kompletnog asortimana proizvođača koji broji 350 boja. Boje su usklađene po PANTONE standardnoj skali pa je i izbor boje kod narudžbine veoma jednostavan. Biće nam zadovoljstvo da Vam dostavimo katalog boja.

Ukolijko vezete sitne detalje na tankim i zahtevnim materijalima preporučujemo Viskozni konac u debljini 75d/2 u kalemovima od 1000m, a osnovne boje u standardnih 5000m. Korišćenjem konca debljine 75d/2 dobićete vrhunske rezultate kod vrlo zahtevnih vezova monograma na košuljama i sličnim odevnim predmetima.

Galerija Ton Karti Viskoznog konca:

no images were found

Poliester konac


Poliesterski konac za vez 120d/2 kompletno napravljen od veštačkih materijala ne zaostaje puno za sjajem i mekoćom viskoznog konca.

Iako u mnogim slučajevima prilikom izbora konca za vez prednost dajemo viskozi, poliesterski konac je neprikosnoven kod veza na koži, teškim materijalima, Jeans-u, radnim odelima i svim ostalim artiklima koji se vrlo često peru na visokim temperaturama.

Na lageru i u standardnoj ponudi imamo preko 150 boja poliesterskog konca za vez.

Marathon - Poliester konacPoliester konac – Marathon

Galerija Ton Karti Poliester konca:

no images were found

Metalik konac


Metalik konac - MarathonMetalik konac – Marathon

Metalik konac 220d je sigurno najzahtevniji konac u vezioničarstvu.

Sama cinjenica da je oko centralne niti konca uvijen metallic film presvučen poliesterom govori da se radi o veoma komplikovanom postupku proizvodnje, a i upotrebe na mašinama za vez.

Pri izradi programa za vez neophodno je uzeti u obzir debljinu metalik konca, napraviti ređi program, a prilikom izrade veza brzinu mašine podesiti na ne više od 500 uboda u minuti.

Ton Karta Metalik konca:

no images were found

Multi konac


Multi konac - MarathonMulti konac – Marathon

Slučajnim varijacijama multikolor konca pravite svaki proizvod unikatom!

Ton Karta Multi konca:

no images were found

Melirani konac


Blagim prelazom iz tamnih u svetle nijans možete napraviti sa meliranim koncem, koji su 100% viskoza.

 • Novo u ponudi!

  Novo u ponudi!
 • Akcija!!!

  Akcija!!!
 • Povoljne cene!

  Povoljne cene!Podelite na:
 • Yigg
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Plus
 • LinkedIn